WordPress installatie

Wanneer je zelf een WordPress website wil maken op je domein, dan is het belangrijk om één ding vooraf te controleren.

De belangrijkste stap is om te kijken of je webhost standaard al een automatische WordPress installatie aanbiedt. Dit scheelt je uiteraard tijd en gepuzzel. Dus controleer dit goed.

Wanneer je webhost dit niet heeft, ook niet getreurd, want WordPress is redelijk eenvoudig te installeren. WordPress zegt zelf dat het in 5 minuten te installeren is. Maar daar wil ik dan wel aan toe voegen, dat dat niet voor iedere installatie opgaat. Je loopt soms nog wel eens vast, wanneer bv je webhost een PHP geheugen limiet heeft. Of dat je in de installatie toch even een kleine foutje in een bestand maakt, waardoor de installatie toch niet helemaal goed verloopt. (mocht dit gebeuren, email dan even je wp-config bestand en dan “kijk” ik met je mee)

Maar wanneer je alles netjes doorloopt, dan heb je de basis staan van je WordPress website en kun je aan de slag met het uitzoeken van de 1e stap: een Theme.

Thema (themes)

Er zijn intussen veel Themes verkrijgbaar; gratis en betaalde. Zijn betaalde beter, dan gratis? Niet altijd. Maar het voordeel van betaalde is wel dat je ondersteuning hebt op je Theme. En dat is wanneer je een vraag of probleem hebt, wel handig. Een website waar je veel WordPress themes vind is: Envatomarket. Er zijn er meer.

 

Uiteraard ben ik beschikbaar om je volledig te ontlasten op dit gebied. Ik help je graag om je WordPress te installeren. Dus bel mij gerust voor een offerte………..

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE