Bent u al bezig met video?

Video wordt steeds belangrijker en gaat meer en meer overheersen. Het mag dan ook niet langer ontbreken binnen uw content marketing strategie! 

Op dit ogenblik zie je al veel meer video content dan bv een jaar geleden. Dit zal alleen maar meer worden, want: beelden zeggen meer dan 1000 woorden.

Wist u dat er op YouTube iedere minuut 48 uur aan videomateriaal gepubliceerd wordt? Ruim 180 miljoen bezoekers elke maand, die zo’n 9,5 minuut aanwezig zijn per dag op dit kanaal. Dan is het niet zo gek dat meer dan 70% van de marketeers kiest om op dit platform te adverteren.

YouTube groeit en mede dankzij de smartphone zal deze groei zich nog voortzetten. Wij kijken ook steeds meer met onze smartphone naar online filmpjes: 70 procent tegenover 30 procent voor de desktop. En met de ontwikkelingen van de smartphone en de mobiele netwerken zal dit in de toekomst alleen maar meer worden.

Maar er wordt niet alleen op YouTube naar de filmpjes gekeken. Ook andere platforms zien een forse stijging van de interactie op het plaatsen van video’s:

  • Facebook: 100 miljoen uur aan video wordt er elke dag gekeken
  • Twitter: al meer dan 50% meer video tweets in vergelijking met afgelopen jaar. Worden ook 6 keer meer geretweet!
  • Instagram: ook hier een forse stijging van de post met video, bijna 50% meer dan een “gewone” foto
  • Snapchat: bijna 10 biljoen video’s worden er per dag bekeken
  • Pinterest: een stijging van meer dan 60% met video’s

De video’s kunt u op uw website plaatsen, maar ook delen op uw social media kanalen. Zo zorgt voor een goede exposure en trekt u zeker de aandacht.

 

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE